• Jabikswoude

Thuis in Jabikswoude (Goutum Súd)

Jabikswoude is het tweede buurtschap in De Zuidlanden. Net als in Techum, vindt u straks ook hier die prachtige afwisseling van diverse woningtypes en dorpse straatjes met een geheel eigen sfeer en karakter. Tegelijk is de stad altijd dichtbij met al haar voorzieningen. En straks kunt u vanuit Jabikswoude ook gebruik maken van verschillende (nieuw te realiseren) onderwijs-, zorg-, sport- en winkelfaciliteiten. De Brede school (peuterspeelzaal, kinderopvang en drie basisscholen) en het warmtekrachtstation zijn al in gebruik genomen.

Iedere 30 minuten rijdt de stadsbus langs de wijk. Vervolgens bent u in 15 minuten in het centrum van de stad. Per trein kunt u in de toekomst vanaf het nieuwe NS station Werpsterhoek rechtstreeks naar Heerenveen, Groningen of de Randstad. Iedereen van jong tot oud, sportief of natuurliefhebber zal een goede thuisbasis hebben in Jabikswoude!

Op stap in de omgeving

In en rond Jabikswoude is veel te beleven. Wandelen, varen en zwemmen kan dichtbij huis. Of trek er op de fiets op uit en geniet van het Friese landschap om de hoek. Ook buiten het nieuwe stadsdeel heeft u voldoende keus: uitwaaien op het strand, in het recreatiegebied Kleine Wielen of het Park Vijversburg bij Tietjerk. Terrasje pakken of shoppen in de stad is altijd een optie. En via de snelweg A31 en het spoor bent u snel onderweg naar een nieuwe bestemming.

Kenmerken van het plan

Het plangebied Jabikswoude dat wordt gerealiseerd, is opgedeeld in bouwblokken. Deze blokken worden in twee fasen ontwikkeld. Overeenkomstig het Inrichtingsplan Jabikswoude kent ieder bouwblok een gemengd aanbod woningtypes. Dit bestaat uit rij-, twee-onder-een kap en vrijstaande woningen. Ook zullen de woningen en gevels zich onderscheiden qua uiterlijk. Variatie en geborgenheid staan centraal in het nieuwe woongebied.

Voor meer informatie over Buurtschap Jabikswoude (Goutum-Súd) kijkt u op jabikswoude.nl

Meer informatie? Wij bellen u!

 • * velden zijn verplicht.

 

Nieuws

 • Wonen aan de Hoyteslân

  HAenES en HRP hebben 15 prachtige royale woningen in drie blokken ontwikkeld....

  Lees meer
 • Infocentrum van de Zuidlanden

  Aan de Molkenkelder 60 is de Eco Iglo gevestigd. Het infocentrum van de Zuidl...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Wonen in Leeuwarden

  Wonen in Leeuwarden

  Leeuwarden is een mooie en veilige stad om te wonen en te werken. De Friese hoofdstad biedt voor elk wat wils; een eigen.....

  Lees meer
 • Thuis in Jabikswoude

  Thuis in Jabikswoude

  Jabikswoude is het tweede buurtschap in De Zuidlanden. Net als in Techum, vindt u straks ook hier die prachtige.....

  Lees meer
 • De woningen

  De woningen

  HAenES en HRP hebben 15 prachtige royale woningen in drie blokken ontwikkeld. De woningen zijn ontworpen door Architecten.....

  Lees meer
 • Makelaardij Hoekstra

  "De helft van de woningen zijn verkocht!Maak gauw een afspraak met ons om de mogelijkheden van de laatste woningen te bespreken"

  Makelaardij Hoekstra
 • Haenes

  "'s Avonds in uw eigen tuin genieten van de ondergaande zon? Maak gauw een afspraak met de makelaar."

  Haenes